„Nu ne alegem viețile, dar hotărâm ce facem cu bucuriile și tristețile pe care le primim”

Foto-adulter

Imagine – simbol

„Nu mă interesează câtuși de puțin să fiu fericit. Prefer să trăiesc cu pasiune, ceea ce implică și risc, pentru că nu știm niciodată peste    ce vom da mai târziu”.

„Niciodată nu ne-am certat din gelozie, ceea ce mi se părea minunat, dar din dimineața ceea de primăvară am început să bănuiesc că nu era vorba decât de o totală lipsă de iubire din ambele părți”.

„Se spune că vara începem să avem idei destul de ciudate, ne simțim mai mici pentru că petrecem mai mult timp în aer liber și asta ne arată dimensiunea lumii”.

„Nimic nu va mai fi ca înainte, ca pe timpul când încă eram un mister unul pentru celălalt”.

„Tragedia celuilalt ne ajută întotdeauna să ne micșorăm suferința”.

„De fapt, ce facem noi aici, în redacția unui ziar important? Știu: suntem dedicați meseriei și vrem să salvăm lumea”.

„Nu tu îți alegi viața: ea este cea care te alege. N-are rost să te întrebi de ce ai parte de bucurii sau tristeți. Acceptă și mergi mai departe. Nu ne alegem viețile, dar hotărâm ce facem cu bucuriile și tristețile pe care le primim”.

„Nu toată lumea trebuie să fie fericită mereu. De altfel, nimeni pe lume nu este. Trebuie să înveți să lupți cu realitatea vieții”.

„Elvețienii nu și-ar spune niciodată părerea fără să le-o ceri”.aduler-bun-500x500

„Dacă toate femeile și-ar realiza dorințele secrete, aproape toții copiii ar fi orfani de tată. E un impuls normal..”

„Noi suntem cei care creăm confuzia în capul nostru. Ea nu vine de afară. Ajunge să ceri ajutor de la un spirit protector, care îți intră în suflet și te ajută să faci ordine în  casă”.

„Noaptea, pentru simplul fapt că e noapte, poate să reînvie în noi spaimele din  copilărie, frica de singurătate, teroarea de necunoscut. Totuși, dacă izbutim să  înfrângem aceste fenomene, le vom înfrânge cu ușurință și pe cele care apar în timpul  zilei”.

„Dacă nu ne e teamă de întuneric, e fiindcă suntem părtași la lumină”.

„Noaptea, cu toate vrăjile ei, este o cale spre iluminare”.

„Anual se cheltuiesc în Europa circa 74 milioane de franci elvețieni (cam 80 milioane de dolari) pentru angajarea unor detectivi particulari a căror specialitate este să urmărească, și să le dea oamenilor dovezi că sunt înșelați de consorți. În timp ce restul continentului e în criză și întreprinderile dau faliment și trimit oamenii în șomaj, piața infidelității cunoaște o mare creștere”.

pauolo Carea „Adulter”, de Paulo Coelho poate fi înțeleasă și percepută diferit. Eroina  romanului,  Linda, jurnalistă de meserie, tocmai împlinise vârsta de 31 de ani.

În ochii lumii, Linda are tot de ce ar avea nevoie o femeie, o căsnicie  exemplară, doi  copii frumoși, un soț iubitor, o casă de lux la Geneva și o cariera de succes.

Ceva însă o neliniștește, iar Linda ajunge într-o luptă interioară cu propriul eu…autorul păstrează intriga pe tot parcursul romanului, iar cine învinge, la ce concluzii ajunge jurnalista, ce drum își alege și alături de cine va sărbători Crăciunul se descoperă abia la final 🙂

 

Scrie un comentariu

Din categoria Uncategorized

Lasă un comentariu